Gemiddeld loon van een webdesigner

Je hebt interesse om webdesigner te worden en je wilt weten hoe je toekomstig loon er ongeveer gaat uitzien als professionele webdesigner. Of je bent gewoon geïnteresseerd naar het te verwachten loon van een webdesigner. Wel goed nieuws, want in dit artikel gaan we dat even bespreken zodat je hier een beter beeld over kan hebben.

Natuurlijk is er een groot verschil tussen een webdesigner die als werknemer voor een bedrijf werkt en een webdesigner die zijn eigen bedrijf heeft of als freelancer werkt. Daarom gaan we dit apart bespreken.

Professionele webdesigner als werknemer
Als je als werknemer zonder vorige werkervaring als webdesigner aan de slag gaat bij een bedrijf mag je je verwachten aan een bruto maandloon van ongeveer 2320 euro. Veel hangt natuurlijk ook af van de plaats waar je werkt en de grote van je bedrijf. Bij dit maandloon komen vaak nog extra legale voordelen bij zoals een laptop, gsm, gsm-abonnement en soms zelfs een auto. Dit wordt vaak wel gegeven met de veronderstelling dat je dan thuis bereikbaar bent en het oké vindt om eventueel nog een project voor een belangrijke deadline af te werken buiten je werkuren. Al bij al is dit een goed loon, zeker omdat je job als webdesigner vaak relatief weinig stresserend is en er in de meeste bedrijven onder webdesigners een rustige en relaxte sfeer is. Als je meer over lonen te weten wilt komen kan je altijd hier een kijkje nemen.

Professionele webdesigner als freelancer
Als freelancer is het een moeilijke zaak om een schatting te maken van je loon. Dit hangt immers heel hard af van je aantal klanten en de kwaliteit van je klanten. Dus gaan we hier een gemiddeld loon berekenen onder gemiddelde omstandigheden.

Als freelance webdesigner mag je toch een uurloon van minstens 60 euro doorrekenen en dan zit je niet bij de dure vogels. Stel dat je 32 uur per week aan je projecten moet werken en 8 uur administratie en marketing. Dan zou je op een maand al 7680 euro bruto binnenrijven. Dit is echter een misleidend getal want je moet je belastingen en sociale bijdragen nog betalen (gedeeld door 2) en al je kosten die je maakt zoals kantoor, software, hardware etc. Als je echter een vlot draaiend bureau hebt kan je een aardig loon opstrijken.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote