Waarom WordPress kiezen voor je website?

Als je een nieuwe blog, website of webstore begint, kan je kiezen uit een paar verschillende platforms. En dat is een belangrijke keuze, want elk platform heeft zijn eigen plugins, handige opties en prijskaartje. Er zijn bijvoorbeeld betaalde platforms zoals Shopify en Weebly: heel makkelijk te gebruiken, maar met weinig extraatjes. Of je kan kiezen voor een doe-het-zelf aanpak met Magento. Daarmee kan je een website bouwen met onbeperkte mogelijkheden – maar om er het maximale uit te slaan helpt het wel als je een halve programmeur bent.

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte platform voor websites. En de voorsprong van WordPress op de alternatieven neemt elk jaar verder toe. Waarom is dit zo’n populaire manier om je website te maken? We noemen hier de belangrijkste redenen.

Gratis te gebruiken

Vergis je niet, als je een website of webwinkel begint, ga je altijd wat kosten maken – voor een hostingpakket van een hosting provider bijvoorbeeld. Maar de website zelf kan ook kosten met zich meebrengen – voor plugins, nieuwe skins, abonnementen enzovoort. Dat geldt niet voor WordPress. Het systeem is gratis, en enthousiaste ontwikkelaars hebben duizenden gratis plug-ins ontwikkeld. Met dit systeem kan je dus een topsite voor noppes uit de grond stampen.

Eenvoudig te bedienen

De “achterkant” van je website is de plek waar je hem beheert en aanpast. Sommige webplatforms hebben een onbegrijpelijke achterkant vol codetaal. WordPress heeft een achterkant die even makkelijk te bewerken is als je Facebookaccount of een Word-document. Zo kan je snel en zonder zoeken nieuwe blogs, producten, afbeeldingen en pagina’s toevoegen. Met dit platform word je zonder een centje pijn je eigen webmaster!

Het meest uitgebreide platform

Voor jouw persoonlijke of bedrijfswebsite wil je natuurlijk de perfecte vorm vinden. Of je nou snoepige kinderjurkjes, hippe telefoon hoesjes of tuinmeubilair verkoopt. Met het juiste uiterlijk, handige contactformulieren, prachtige afbeeldingen en overzichtelijke teksten. Voor WordPress zijn er waarschijnlijk meer opties en uitbreidingen dan voor alle andere webplatforms samen. Voeg filmpjes toe, zet een interactieve routekaart neer, en integreer moeiteloos sociale media feeds. Ook kleine finesses zoals chatkanalen, gekleurde keuzebuttons en prijstabellen kan je met één klik op je website installeren.

Geweldige webshop zonder moeite

Eén van de uitbreidingen voor WordPress heet WooCommerce. Dit is een instant webshop, waarmee je direct je producten aan de man kan brengen. Niet alleen krijg je dan controle over elke bestelling en verzending van je bedrijf. WooCommerce installeert ook de populairste betaalmethodes, een no-nonsense online kassa en alle keuzeopties voor een geslaagde e-commerce webwinkel. Installeer deze uitbreiding en het geld rolt binnen!

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote