Waar kan je webdesign studeren in België?

Dus je bent geïnteresseerd om een opleiding voor webdesigner te volgen. Proficiat, je hebt gekozen voor een van de leukste beroepen. Maar waar kan je nu eigenlijk deze opleiding volgen? Wel hieronder geven we een overzichtje zodat jij alvast kan kiezen waar je tot professionele webdesigner wilt omgevormd worden.

Karel de Grote Hogeschool
Bij Karel de Grote Hogeschool heb je de opleiding Multimedia Technology met als afstudeerrichting WEB&UX. In deze opleiding leer je veel over het ontwerpen maar ook het maken van deze websites. Dit kan zeker goed van pas komen als je een volledige web developer wilt worden die zijn eigen websites ook nog eens goed kan ontwerpen. In deze richting krijg je ook veel creatieve vakken die werken met audio en video zodat je in alle soorten media thuis zal zijn.

Artesis Plantijn Hogeschool
Artesis Plantijn heeft waarschijnlijk de meest specifieke opleiding voor webdesign van alle hogescholen. In de opleiding Grafische en digitale media leer je enorm veel over websites ontwerpen maar ook over andere media ontwerpen zoals gedrukte media, banners, reclameborden etc. Met je grote basis over grafisch design ben je een zeer grote troef voor elk webdesign bureau.

Centrum voor afstandsonderwijs
Als je niet naar een hogeschool wilt of je wilt je nieuwe opleiding combineren met je werk, kan je kiezen voor afstandsonderwijs. Zo kan je van thuis uit leren, een examen afleggen en je diploma halen. Je kan bij het CVA kiezen voor de opleidingen Grafische vormgever, front-end developer of een opleiding webdesigner met html en css3. Ik raad je aan om na te denken wat je na je diploma wilt doen en om deze doelstelling dan te vergelijken met de omschrijving van de opleidingen.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote