Hoe een webdesigner je conversie kan verhogen

De kwaliteit van je bedrijfswebsite staat of valt met de kwaliteit van je webdesigner. Een ervaren specialist houdt bij elke stap van het ontwerpen en opzetten van je website rekening met het einddoel: jouw klanten bereiken en conversies genereren. Dat doet hij door je site te integreren met Lime CRM of een ander klantbeheersysteem, salesplugins te installeren, en met nog een paar trucjes van onschatbare waarde.

De vindbaarheid van je website verhogen

SEO is een verzameling van alle acties waarmee je website onder de aandacht van je doelgroep komt. Een goede webdesigner verhoogt de vindbaarheid van je site in de zoekmachines sterk, en geeft je de tools in handen om daar zelf in de toekomst mee bezig te blijven. Het schrijven van leesbare teksten met de juiste zoekwoorden, het gebruik van geoptimaliseerde tags, URL’s en kopjes en het maken van een goede websitestructuur en programmeercode zijn daarbij maar het topje van de ijsberg.

Een koppeling maken met je CRM

Een CRM is een systeem om contact met je klanten te onderhouden. In een CRM-systeem van een grote ontwikkelaar als Lime technologies bewaar je de contacten en interacties met je klanten, zie je belangrijke cijfers en rapporten, en blijf je op de hoogte van de bezigheden en behoeften van je relaties. Een CRM-systeem kan de winst en productiviteit van je onderneming sterk boosten. Bovendien is het systeem uitstekend te integreren met je bedrijfswebsite. Een webdesigner kan zorgen dat klantaccounts, contactgegevens, gesprekken en statistieken automatisch worden gedeeld door je CRM en je website. Zo kan je je website in een krachtigere sales tool veranderen.

Het installeren van salesgerichte plugins

Een webdesigner kan een groot aantal maatwerkplugins op je website aanbrengen die je klanten verleiden tot nieuwe aankopen of interactie met je brand. Denk aan plugins die je interessante kortingsacties laten aanbieden, zoals vouchers, staffelkorting, spaaracties en beloningen voor recensies. Of tools waarmee een klant een complex product zelf uit onderdelen kan samenstellen, geheel naar eigen wens. Plugins voor boekingen, upsales, doorverkoop en cadeaupakketten zijn bijzonder geliefd.

Interactie met je klanten

Een website is ook een manier om contact te zoeken met je klanten. Via je website bied je ze service, beantwoord je hun vragen en raad je ze producten aan. Klanten de optie bieden om zich in te tekenen voor je nieuwsbrief, chatmogelijkheden en connecties met social media accounts zijn natuurlijk echte no-brainers. Maar ook het aanmaken van een overzichtelijk forum, de mogelijkheid om recensies neer te zetten en het uitbreiden van de functies van klantaccounts kunnen je sales een goede boost geven. Een ervaren webdesigner heeft hiervoor de kennis in huis, en kan je gerichte tips geven die aansluiten bij jouw branche en business.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote