Energieverbruik van webdesigners

Het mag duidelijk zijn dat webdesigners veel stroom gebruiken. Het werk wordt immers gedaan op elektrische apparaten. Je kunt als webdesigner het energieverbruik wel minimaliseren. Dit is beter voor het milieu en zeker gezien de actuele stroomprijs van de afgelopen maanden ook beter voor je portemonnee.

Het gebruik van laptops

Een laptop verbruikt minder stroom dan een computer of desktop. Daarom is het verstandig om als webdesigner op een laptop te werken. Als je een weidesignbedrijf hebt met meerdere medewerkers doe je er goed aan om voor elke werknemer een laptop aan te schaffen. Dit heeft ook tot voordeel dat er gemakkelijker thuis gewerkt kan worden omdat de laptop eenvoudig te vervoeren is.

Het beste is dan uiteraard om te kiezen voor energiezuinige laptops. Een goed vooronderzoek bij aanschaf van nieuwe laptops is daarom aan te raden.

De actuele stroomprijs is de afgelopen maanden enorm omhoog gegaan. De overheid heeft financiële regelingen getroffen ter ondersteuning om de actuele stroomprijs te kunnen blijven betalen. Alle invloed die je zelf kunt uitoefenen op het stroomverbruik is echter nog steeds de moeite waard.

Door bewust om te gaan met het gebruik van de laptops kun je de energierekening beïnvloeden. Zorg bijvoorbeeld voor een automatische slaapstand op het moment dat de laptop voor een bepaalde tijd niet wordt gebruikt. In veel bedrijven wordt gebruik gemaakt van screensavers maar deze verminderen het energieverbruik niet. Sterker nog deze screensavers gebruiken vaak juist veel stroom.

Maak ook je medewerkers bewust, zodat ze zelf de slaapstand inschakelen bij pauzes. Neem de energiezuinige manier van werken op in vergaderingen en hang op zichtbare plaatsen herinneringen op zodat op den duur de werkwijze een gewoonte wordt voor iedereen in het bedrijf.

Daarnaast kun je draadloze verbindingen zoals bluetooth en wifi uitzetten wanneer ze niet in gebruik zijn. Tevens heeft de helderheid van het beeldscherm invloed op het stroomverbruik en daarmee dus op de stroomprijs. Gebruik LCD schermen en stel de helderheid zo laag mogelijk in.

Naast de laptop zelf heeft de webdesigner ook randapparatuur nodig zoals een muis, scanner en een printer. Van al deze apparaten is het mogelijk om een energiezuinige versie te kopen. Het is hoe dan ook beter om geen draadloze apparaten te gebruiken. De apparaten met een USB kabel zijn ook beduidend energie zuiniger dan apparaten die door middel van een stekker op het stroomnet worden aangesloten.

Gebruik van zonnepanelen voor je bedrijf

Zonnepanelen zijn duur in aanschaf maar bij optimaal gebruik, verdien je de aanschafkosten uiteindelijk terug. Duurzaamheid wordt tevens door de overheid gestimuleerd zodat je als bedrijf gebruik kunt maken van aftrekposten bij de belastingaanslag. Laat daarom de zonnepanelen installeren door een erkend bedrijf en zorg voor een geschikte omvormer zodat alle apparatuur correct werkt op de zonne-energie.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote