Voor jezelf beginnen als webdesigner

Webdesign heeft jouw interesse en je bent er goed in. Steeds vaker wordt er dan ook een beroep gedaan op jouw skills op dit gebied. Misschien ben je in loondienst en maakt je werkgever dankbaar gebruik van jouw kennis, of websites bouwen en onderhouden is een uit de hand gelopen hobby waar mensen in je omgeving dankbaar van profiteren. Hoe dan ook, je hebt je passie gevonden en droomt ervan voor jezelf te beginnen als professioneel webdesigner.

Opleiding en voorbereiding

Webdesigner is in Nederland een vrij beroep. Iedereen kan en mag dan ook zonder problemen als webdesigner zijn diensten aanbieden. Speciale opleidingen om webdesigner te worden zijn er natuurlijk ook. Van kortdurende cursussen en workshops, tot erkende deelprogramma’s op hbo-niveau. Daarnaast is het voor (beginnend) zelfstandig ondernemers aan te raden zich ook voor te bereiden op de zakelijke kant van hun bedrijf. Administratie, belastingen, thuiswerken of een kantoorruimte huren; er komt nogal wat bij kijken wanneer je net begint.

Kamer van Koophandel en Belastingdienst

Als startend ondernemer begin je met jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Automatisch wordt dan ook de Belastingdienst op de hoogte gesteld van jouw nieuwe onderneming. Niet veel later ontvang je dan een btw-nummer en jouw eigen bedrijf is een feit! Op de website van de Belastingdienst kun je al veel informatie vinden. Regelmatig organiseren zij ook webinars en andere informatiebijeenkomsten voor startend ondernemers.

Je bedrijf groeit

Als starter zal je er vaak voor kiezen om vanuit huis te beginnen. Dat is in het begin natuurlijk heel goed te doen. Wanneer jouw onderneming eenmaal goed draait en steeds meer klanten jou weten te vinden wordt dit wellicht een ander verhaal. De beste oplossing is dan om een kantoorruimte te huren, waardoor je zakelijk en privé gemakkelijker gescheiden kunt houden. Zeker bij een groeiend bedrijf wegen die extra kosten ruimschoots op tegen de toegenomen efficiëntie, productiviteit en professionaliteit.

Voordelen van een professionele kantoorruimte

Een professionele kantoorruimte biedt daarnaast nog een aantal andere voordelen. Je kunt gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen die je zelf niet hoeft aan te schaffen. Daarnaast is het contact met andere huurders niet alleen leuk, maar kan het op zakelijk gebied ook wat opleveren. Bovendien beschikken kantoorpanden vaak over representatieve ruimtes waarin je jouw klanten kunt ontvangen. Wanneer je werkt vanuit een kantoorpand kom je op (potentiële) klanten daarom zeer professioneel over. Dat levert je vaak meer omzet op dan je aan de keukentafel kunt realiseren.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote