Wat heb je nodig om een website online te zetten?

Je hebt een nieuwe website, of wilt deze nog zelf maken of laten maken. Maar hoe zorg je er dan voor dat deze nieuwe website online komt te staan en de mensen deze kunnen opzoeken? Wel dat gaan we hieronder even uitleggen.

Domeinnaam
Allereerst moet je een domeinnaam kopen. Dit is het adres dat mensen kunnen ingeven en dat hen naar je nieuwe website brengt. Deze domeinnaam kan je op verschillende sites kopen en hier zal je jaarlijks een klein bedrag voor betalen. Je kan met dezelfde naam maar met verschillende landcodes naar je website verwijzen. Dit is handig als je de .nl, .be en .com van jouw naam allemaal naar jouw website wilt laten doorverwijzen.

Server
Om je website online te zetten en ervoor te zorgen dat mensen deze kunnen bereiken, moet je je website laten hosten op een server. Deze hosting wordt verkocht door bedrijven via een maandelijks contract. Zo zal je moeten beslissen hoeveel ruimte je op je server wilt en eventuele extra’s zoals extra beveiliging en dergelijke. Ook belangrijk is dat je een SSL certificaat meekrijgt deze is belangrijk voor je Google Ranking en de betrouwbaarheid van je website, hierover kan je hier┬ámeer lezen.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote