Typische dag van een webdesigner

Je bent misschien geïnteresseerd in een opleiding om een webdesigner te worden en je zoekt nog wat meer informatie. Een van die aspecten kan zijn het is leven als een webdesigner en hoe de meeste dagen er zullen uit zien als je dit beroep gaat uitoefenen. Wel als een professionele webdesigner kan ik je hier wat mee helpen. Leven als een webdesigner is voor mij het beste wat er is. Ik zal je even meenemen in mijn dag.

Ochtend
Ik sta om 8u op en kruip langzaam uit bed. Ik bekijk even eventuele meldingen op mijn smartphone en trek iets aan. Vervolgens ga ik naar de keuken en maak een ontbijtje met thee. Terwijl ik zit te ontbijten lees ik eerst de hoogtepunten van het nieuws zowel traditionele kranten als tech-gerelateerde nieuwssites. Als ik klaar ben ga ik naar mijn werkplek, een hoekje in de woonkamer, en open ik mijn laptop om mijn mails te lezen en eventueel al op dringende mails te antwoorden. Ik werk mijn mailronde af en tegen dat moment en dan is het meestal al half 11. Ik maak een opdracht die spoedbehandeling nodig heeft en absoluut vandaag moet klaar zijn. Hierna begin ik aan het project waar ik de vorige dag ook al mee bezig was.

Middag
Rond 13u zal mijn middagpauze plaatsvinden, alhoewel dit niet echt een pauze is. Ik zal even snel een boterham smeren en deze opeten terwijl ik mijn opnieuw volgelopen mailbox doorloop. Als ik klaar ben werk ik gewoon weer verder aan mijn projecten.

Avond
Doordat ik geen kinderen heb kan ik gewoon blijven doorwerken tot wanneer ik wil of ik alle dringende projecten heb afgewerkt. Meestal stop ik rond 18u met mijn projecten en richt ik mij nog even op mijn administratie. Ik betaal mijn rekeningen en zorg dat ik betaald wordt. Dit is vaak iets tijdrovend waar ik een management programma voor gebruik, deze weet de pijn wat te verzachten.

Rond 19u ben ik klaar met mijn administratie en maak ik avondeten en eet dit op voor de TV of ga ik nog op stap met mijn vrienden.

Weekend
Als freelance webdesigner kan het soms noodzakelijk zijn dat je in het weekend met verder werken. Dit hangt voornamelijk af van je eigen planning en inschatting van projecten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat ik mijn deadlines haal. Maar meestal kan ik gewoon afspreken met vrienden of familie gaan bezoeken. Mijn sociaal leven zal ik altijd proberen te onderhouden.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote