Wat doet een webdesigner?

Als je een webdesigner inhuurt weet je vaak nog altijd niet precies wat deze allemaal doet. En vaak terecht, want elke webdesigner heeft meestal andere vaardigheden. Al hebben ze een paar zaken wel gemeenschappelijk.

Wat elke webdesigner moet kunnen
Elke webdesigner moet een aantal dingen kunnen om zichzelf webdesigner te mogen noemen. Uiteraard moet hij of zij een moderne website kunnen ontwerpen die inspeelt op de digitale trends en die tegelijkertijd voldoet aan de eisen van de klant. Maar een webdesigner moet er ook voor zorgen dat deze website gebruiksvriendelijk is voor de bezoeker. Zo moet elke bezoeker meteen een goed beeld krijgen waar de website over gaat en moet deze direct alle informatie binnen handbereik hebben die hij of zij zoekt. Een webdesigner zal veel tijd en nadenkwerk steken in het ontwerp van de website en er voor zorgen dat deze optimaal is voor de noden van de bezoeker en jouw bedrijf.

Als je producten verkoopt en werkt met advertenties, zal een goede webdesigner ook landingspagina’s kunnen maken die voor een hoger conversiepercentage zullen zorgen doordat deze ervaren is in kleine trucks toe te passen in het ontwerp om bezoekers tot actie te laten overgaan.

Wat sommige webdesigners nog extra kunnen doen
Sommige webdesigners laten het niet enkel daarbij. Er zijn veel webdesigners die de website ook zelf zullen maken. Meestal spreken we dan over redelijk gewone websites die geen extra achterliggende programma’s hebben.

Waar moet je naar vragen als met een webdesigner wilt werken?
Allereerst zou je naar vorig werk moeten vragen of andere zaken uit zijn portfolio. Zo kan je bepalen of hij in dezelfde stijl werkt als jouw bedrijf en jullie een goed team kunnen vormen. Ook is het belangrijk dat je vraagt of hij met een prijs per uur werkt of een vaste prijs voor het hele project. Veel webdesigners werken anders qua prijs en het is dan ook belangrijk dat je een idee hebt van wat je gaat betalen. Niet onbelangrijk om te weten is ook de tijd die de webdesigner waarschijnlijk zal nodig hebben om het project te voltooien, zo kan je je andere taken en projecten hierop afstemmen en zorg je ervoor dat je je webdesigner een beetje kan controleren en hij of zij je niet vergeet.

En als je wilt weten wat elke webdesigner leest dan is hier je antwoord.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote