Sketch vs Adobe XD

Elke professionele webdesigner maakt gebruik van een bepaald grafisch programma waarin hij of zij zijn websites ontwerpt. Welke men gebruikt hangt vaak af van persoon tot persoon, aangezien de meeste programma’s hetzelfde doen op enkele kleine puntjes na. In dit artikel gaan we Sketch en Adobe XD even vergelijken en zien wat hen uniek maakt.

Adobe XD
Zoals we van meerdere Adobe producten gewoon zijn, is ook XD een pareltje. XD is nog een vrij nieuwe speler op de markt maar heeft met enkele functies een schot in de roos gedaan. Zo is de live preview functionaliteit zeer handig als je je ontwerp levensecht wilt maken en delen met je klant. Zo krijgt hij of zij een betere indruk en gaat deze ook betere feedback kunnen geven.

Sketch
Sketch is al langer op de markt en heeft de harten van vele designers geworden. Een van de sterkste eigenschappen van Sketch is dat het open source is. Zo zijn er tal van plugins om je ervaring met sketch nog beter te maken en nog efficiënter te werken.

Prijs
De prijs kan misschien ook belangrijk zijn bij de keuze van je nieuwe grafische software. Het voordeel aan XD is dat als je al een Adobe Suite abonnement hebt, deze er bij inzit en je dus niet extra zal moeten betalen. Momenteel is deze zelfs nog gratis omdat het in een beta stage zit. Voor Sketch kan het je wat meer kosten, je zult elk jaar 100 euro moeten betalen. Als je student bent kan je wel profiteren van de studentenkorting en betaal je slechts 50 euro.

Hopelijk heeft dit je wat geholpen in de keuze naar je nieuwe grafische software.

Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote